Beautygeheimen

Beauty

Gezonde tips

Gezond

Het goede leven

Goed leven
Beauty

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!

20 juni 2014 -

de extensionsIn de jaren 60 en 70 epileerde ik m’n wenkbrauwen tot heel dunne boogjes. Helaas groeiden de haartjes na 10 jaar epileren maar voor een deel terug. In het midden van mijn linkerwenkbrauw zit een ‘gat’ en van de aanzet van mijn rechterwenkbrauw is maar de helft over. En nu zijn er wenkbrauwextensions. Ik heb ze getest.

IMG_2818

Cynthia van
MissLipgloss

Een tijdje geleden zat ik samen met Cynthia Schulz (MissLipgloss) in de jury voor de Beauty Press Innovation Award 2014. Samen met de andere juryleden riepen we Ilah Brow wenkbrauwextensions tot winnaar uit. Een echte innovatie, vonden wij, want dit Britse product was echt nieuw op de Nederlandse markt. Op papier leek het een fantastische oplossing voor te dunne wenkbrauwen of om lege plekjes in de wenkbrauwen op te vullen. Maar was het dat ook?

Cynthia wilde de extensions graag testen voor haar blog, maar hééft perfecte wenkbrauwen, en ik kon wel wat aanvulling op mijn gehavende wenkbrauwen gebruiken. Dus ik was het proefkonijn. En daar lag ik dan een paar weken later in de behandelstoel.

Voorbehandeling verfDe haartjes die ik nog over heb, zijn tamelijk blond, dus die werden eerst donkerbruin geverfd met een speciale techniek. Eerst werd er een oxiderende stof op de haartjes aangebracht, waardoor de haarschubben zich openden zodat de pigmenten tot diep in de haartjes konden doordringen. Na het verfbadje had ik al wat meer wenkbrauw, maar het bleef toch een zielig gezicht.

Toen begon het precisiewerkje:de synthetische haartjes werden met wat lijm een voor een op mijn huid geplakt en met een ander soort lijm ook op de bestaande haartjes. Tussendoor mocht ik in de spiegel kijken en de vorm nog wat bijsturen: “Graag aan de aanzet wat meer, en misschien ook nog wat haartjes aan het uiteinde om de wenkbrauw te verlengen?”

BehandelingDe behandeling duurde langer dan ik had verwacht: bijna 2 uur. Maar het resultaat is mooi. De vorm is iets anders dan die ik zelf met het wenkbrauwpoeder aanbreng; daar moet ik nog even aan wennen. Het ziet er in ieder geval heel naturel uit. Mijn rechterwenkbrauw had bij nader inzien nog twee haartjes langer gekund, maar dat zie alleen ik natuurlijk. Volgende week mag ik terugkomen om de wenkbrauwen te laten bijwerken.

Dat bijwerken is nodig doordat er door wrijving – bijvoorbeeld ’s nacht met het kussen – haartjes verloren gaan; uiteindelijk zijn ze gewoon vastgelijmd. Ik ben dus heel benieuwd hoe m’n wenkbrauwen er morgenochtend uit zullen zien. Voorlopig ben ik er heel blij mee, vooral nadat m’n man zei dat hij ze heel mooi vond, mooier dan de met wenkbrauwpoeder gecreëerde nep-wenkbrauwen.

Voor de zekerheid steek ik ’s avonds mijn kussen in een satijnen sloop dat ik nog ergens had liggen: dat geeft minder wrijving dan een katoenen kussensloop. De volgende ochtend zien de wenkbrauwen er nog keurig uit. Op mijn werk ziet niemand iets aan me, en dat is een goed teken: ze vallen dus niet op als ‘nep’. Ze voelen wel wat dikker en stugger aan dan echte haartjes trouwens. En wat me opvalt is hoe vaak ik blijkbaar in m’n gezicht wrijf, want dat is nu iets wat niet mag! Iedere keer dat ik per ongeluk de wenkbrauwen aanraak, trek ik verschrikt m’n handen terug.Dag na dag

De volgende dagen ontdek ik af en toe een afgevallen haartje op m’n wang, maar echte gaten vallen er niet. De derde dag heb ik blijkbaar liggen woelen in bed, waardoor ik de haartjes heel voorzichtig met een wenkbrauwborsteltje moet gladstrijken. Pas op de zesde dag zijn ze niet meer zo mooi ‘strak’ en minder vol – vooral de linkerwenkbrauw. Omdat ik geen tijd heb om ze te laten bijwerken (jammer!) besluit ik ze de zevende dag te verwijderen. Heel eenvoudig binnen twee minuten met een washandje en wat zeep. Omdat dankzij de wenkbrauwverf de haartjes nog steeds donker zijn, zien ze er zelfs zonder de extensions beter uit dan voor de behandeling. Dus het bijtekenen met het wenkbrauwpoeder is nu zo gebeurd.

De behandeling die ik heb gehad is nog met een oude lijmsoort. Inmiddels gebruikt Beauty By Lisa een nieuw soort waarmee de wenkbrauwextensions zo’n tien dagen zouden moeten blijven zitten. Als ik de tijd en het geld zou hebben, zou ik zo weer nieuwe wenkbrauwextensions laten zetten en die iedere week netjes bij laten werken. Maar helaas… Voor een speciale gelegenheid – een feest, een trouwerij – zou ik het zó weer laten doen.

De prijs is afhankelijk van de tijd die de behandeling kost. De behandeling van mij zou normaal gesproken rond de €45 kosten. Meer informatie bij: Beauty By Lisa

Facebook Twitter Google+

Lees ook

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Kunnen deze gele tanden witter worden?
27 juni 2014

Lees verder

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?
13 juni 2014

Lees verder

Meest gelezen

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?
13 juni 2014

Lees verder