Beautygeheimen

Beauty

Gezonde tips

Gezond

Het goede leven

Goed leven
Beauty

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?

13 juni 2014 -

 

EvaDiepe rimpels verminderen met een speciale schoonheidsbehandeling? Volgens Eva Gundlach, schoonheidsspecialist en eigenares van Beautiful Balance in Schiedam, kan dat. En ze vraagt of ik zo’n behandeling bij haar wil ondergaan. Salon buiten

Een paar weken later ontvangt ze mij in haar kleine, smaakvolle salon. Ik zie dat ze met het Nederlandse cosmeticamerk hannah werkt en Eva vertelt me dat de grondlegster ervan (huidtherapeut Hanna Hakze) de  anti-rimpelmassage vanuit de bindweefselmassage heeft ontwikkeld. Ze deed dat samen met dermatoloog professor dr. H.A.M. Neumann en noemde de behandeling Rimpel Reductie Therapie. De therapie werd zelfs wetenschappelijk onderzocht en bleek een verbetering van de huid op te leveren van 35 tot 80 procent.

Tot zo ver de theorie. En nu de praktijk. Nadat ik een hele lijst met vragen over mijn gezondheid en leefstijl heb ingevuld, wordt met behulp van een apparaat de vocht-, vet en zuurgraad van mijn huid bepaalt.
Meten1Meten2Meten3Eva legt uit dat de uitslag maar een momentopname is, omdat de huid van dag tot dag, en zelfs van uur tot uur, aan veranderingen onderhevig is. Maar het geeft wel een indicatie voor de producten die gebruikt moeten worden. “Is de huid bijvoorbeeld vetarm, dan zal zij gevoed moeten worden met Omega 3, 6 en 9 vetzuren.” In tegenstelling tot wat ik dacht, blijkt m’n huid inderdaad wel wat vetten te kunnen gebruiken.

Nadat mijn huid is schoongemaakt met een reinigende olie met onder andere plantaardige oliën en vitamine E (Cleansing Oil), wordt zij verfrist met een vitaminespray (Vitamin Complex) en verwend met een rijke crème. Die crème werkt ook als buffer tegen een te sterke werking van de enzymatische peeling die daarop volgt. Als ook het teveel aan dode huidcellen is verwijderd, is m’n huid intens schoon en helemaal klaar voor de twee soorten bindweefselmassage die Eva zal toepassen.
Op de behandeltafel2
Eerst de massage die dus officieel Rimpel Reductie Therapie heet. Die wordt zonder massageolie of -poeder uitgevoerd en bovendien trekt Eva van die chirurgische handschoentjes aan, waardoor zij nog meer grip heeft op de huid en iedere rimpel precies kan aanpakken. M’n huid wordt heel erg stevig gekneed, vooral op die plekken waar de rimpels zich bevinden; het decolleté (door het op m’n zij slapen) en op m’n wang onder de jukbeenderen (waar de huid dun en slap is). Pijn doet het niet, maar ik voel het wel degelijk! Geen massage om bij in slaap te vallen.

Daarop volgt een ‘gewone’ bindweefselmassage voor het gezicht: zonder handschoenen, met massageolie. Beide massages pakken de diepere huidlagen aan en stimuleren de doorbloeding én de mastcellen (die hyaluronzuur aanmaken) én de fibroblasten (die collageen produceren). Hyaluronzuur houdt het vocht vast in de huid en zorgt dus indirect voor meer huidvolume. Collageen zorgt voor stevigheid. Door de verbeterde doorbloeding worden bovendien dadelijk de ingrediënten van Opulence Serum optimaal opgenomen. Alles bij elkaar moet dat resulteren in minder rimpels en een natuurlijke ‘lift’.

En dan lig ik ‘in de schijnwerpers’. De lamp geeft licht af dat ergens tussen rood en infrarood zit. Deze straling beschadigt de huid niet (zoals uv-straling), maar stimuleert de mitochondriën, een soort energiefabriekjes in de huidcellen. Zo komt er meer energie beschikbaar voor de fibroblasten om collageen te produceren.

Voor Aangsn

Voor

Na Aangesn2

Na

Enfin, dat klinkt allemaal mooi, en ik heb genoten van de reiniging, de massages en het doezelen onder de lamp, maar heeft het ook geholpen? M’n gezicht is rood (logisch, door de opgeschroefde doorbloeding), ik glim (ook logisch, van al die rijke producten), dus mooier ben ik er niet meteen op geworden. Maar dan valt mijn oog op m’n decolleté, ongelooflijk: die diepe groeven zijn praktisch helemaal weg! (sorry geen foto van, dom). En ook het volume op m’n wangen is toegenomen.

Eva moet me teleurstellen. Het effect na één behandeling is prachtig, maar niet blijvend. Logisch want als de huid begint meer collageen te produceren, is dat pas over een maand of twee te zien. Om rimpels en huidverslapping werkelijk aan te pakken moet je dus zo’n 6 weken achtereen 1x per week de behandeling ondergaan, en dan nog een tijdje 1x per twee weken. Totdat de huid zo is opgeknapt dat een maandelijkse ‘onderhoudsbeurt’ voldoende is om het resultaat in stand te houden.

Wil je er voor een speciale gelegenheid extra mooi uitzien, dan kun je ook terecht bij Beautiful Balance, want de volgende dag is het effect van de behandeling nog helemaal intact (en is de roodheid verdwenen). De kosten variëren (afhankelijk van wat de huid nodig heeft) van €70 tot €92,50 per behandeling.

Voorlopig ga ik de huid zelf thuis behandelen. Reinigen met hannah Cleansing Oil en Sensitive Skin lotion, van voedingsstoffen voorzien met Vitamin Complex, verzorgen met Youth Rocket (kalmeert, verstevigt en verjongt) en intensief verbeteren met Opulence Serum (verstevigt, gaat pigmentvlekjes tegen en verfrist de teint). Een paar dagen later betrap ik me zelf erop dat ik in m’n wangen zit te knijpen, hopend dat dat hetzelfde effect heeft als de Rimpel Reductie Therapie. Niet dus…

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

Lees ook

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Kunnen deze gele tanden witter worden?
27 juni 2014

Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Meest gelezen

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?
13 juni 2014

Lees verder