Beautygeheimen

Beauty

Gezonde tips

Gezond

Het goede leven

Goed leven
Leven!

Acceptatie

2 juni 2014 -

 

fotoRia Kerstens, een collega van mij (freelance journaliste, schrijfster), stuurde me een paar ‘mijmeringen op papier’ op. Misschien herken je je in deze…

“Genadeloos. Van die selfies die zo close genomen zijn dat je ze als de sodeju door Photoshop wilt halen. Een beeld dat me niet meer laat ontkennen dat ik geen 35 meer ben, ook al zegt mijn hart van wel.

Ik kijk nog eens. En nog eens. En dan zie ik mij. Met rimpels van het jarenlang roken, blijkbaar omdat ik het nodig had om me achter een rookgordijn te verstoppen. Van het huilen omdat mijn hart pijn deed door klein en groot leed. Van ontroering en compassie, omdat tranen ook van liefde kunnen zijn. Van boosheid vanwege verkeerde beslissingen die ik nam. Van het lachen omdat ik nou eenmaal een onverwoestbare optimist ben en mezelf gelukkig niet altijd even serieus neem.

Als ik in mijn ogen kijk, zie ik hoe het leven me tekende. Niet alleen krassen in mijn ziel maakte, maar ook in mijn gezicht. Ik kijk. En ik kijk nog eens. Is dit de eerste dag dat ik mezelf echt laat zien? Is dit de dag waarop ik mezelf mooi vind, omdat dit is wie ik echt ben?

Facebook Twitter Google+

Lees ook

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Kunnen deze gele tanden witter worden?
27 juni 2014

Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Meest gelezen

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?
13 juni 2014

Lees verder