Beautygeheimen

Beauty

Gezonde tips

Gezond

Het goede leven

Goed leven
Beauty

Een bijzondere compact foundation van Chanel

14 oktober 2013 -

2013-10-11 11.42.19Omdat mijn teint verre van egaal is (zeg maar gewoon: lelijk vlekkerig) test ik altijd zoveel mogelijk foundations in de hoop ooit de ideale te vinden. En ideaal betekent: een foundation die je niet ziet, die toch oneffenheden als couperose en pigmentvlekken afdekt, en die de hele dag mooi blijft (en dus niet snel gaat glimmen of vervagen).

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Vroeger had een dekkende foundation een maskerachtig  effect: al van grote afstand kon je zien dat iemand ‘pancake’ ophad. Van mannen weet ik dat ze daar een enorme hekel aan hadden. Als je als vrouw je ogen en lippen stevig opmaakte was er niets aan de hand, maar als ze zo’n foundation ophad werd er gezegd: bah, die heeft zich helemaal dicht gesmeerd. Maar foundation_happy_lightde nieuwste foundations hebben kleurpigmenten, poederdeeltjes en lichtreflecterende bestanddelen zo gecombineerd dat ze een goede dekking hebben én een redelijk natuurlijke uitstraling. Mijn favoriet op dit moment Bourjois Happy Light: dekt goed en geeft een stralende teint. En dat voor maar €15,50.

 

2013-10-11 11.42.41 kopieMaar ik blijf natuurlijk proberen, want hoe goed die Bourjois foundation ook is, het kan natuurlijk altijd nóg beter. Daarom was ik er als de kippen bij om de nieuwe foundation van Chanel te testen: Vitalumière Compact Douceur. Toen ik het doosje open deed, schrok ik. Ik had een compacte creamfoundation verwacht, maar toen ik er met m’n vinger over streek, bleek het een poederfoundation te zijn. Nou, daar had ik slechte ervaringen mee: poederfoundations maken je huid supermat, zijn overduidelijk aanwezig en accentueren rimpeltjes. Mijn huid ging er bovendien van jeuken, maar goed, dat is persoonlijk.

Hoewel de kleur in het overigens prachtige doosje me iets te donker leek, bracht ik de Chanel poederfoundation aan met het bijgeleverde sponsje. Deppend, niet wrijvend. Het handig van zo’n sponsje is dat je er tot in de kleinste hoekjes mee komt (ooghoeken, schaduwen bij de neusvleugels). Tot mijn verbazing bleek de kleur op mijn huid véél lichter dan ik verwachtte. Dus als je overweegt om Vitalumière Compact 2013-10-11 11.46.06 kopieDouceur te kopen: kies 2 tinten donkerder dan je huid. Of nog beter: test de kleur in de winkel op de binnenkant van je pols!

In tegenstelling tot de ‘ouderwetse’ poederfoundations hoef je die van Chanel niet met een vochtig sponsje op te brengen om toch een uitstekende dekking te krijgen. Toen ik klaar was, was mijn teint – hoewel te wit –wel prachtig egaal. En dat zonder dof poedereffect: zoals je op de foto kunt zien, is het resultaat dankzij de lichtpigmenten mooi naturel.
Nóg een voordeel van deze foundation is dat hij in de loop van de dag niet gaat glimmen. Ik heb een enigszins vette huid, en iedere vloeibare foundation zal daardoor na een paar uur gaan glimmen en vervagen. De poeders in Vitalumière Compact Douceur blijken de huidvetten goed te absorberen, waardoor de foundation ook nog aan het eind van de dag eruitziet alsof hij net is opgebracht.
En… m’n huid is niet trekkerig en droog gaan aanvoelen zoals bij andere poederfoundations wel het geval is: het woord ‘douceur’ in de naam is daarom helemaal terecht.

FotobewerktOverigens kun je Chanel Vitalumière Compact Douceur ook als poeder gebruiken: dan moet je hem met een poederkwast opbrengen. Op de naakte huid, geeft hij dan een lichte waas (mooi als je van jezelf een egale teint hebt) en over een foundation geeft hij extra dekking en fixatie.
De prijs is pittig ( € 56,00), maar dan heb je ook wat (namelijk een échte Chanel!).

 

Heb je ook tips voor een stralende en egale teint: reageer alsjeblieft hieronder.

 

 

Facebook Twitter Google+

Lees ook

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Kunnen deze gele tanden witter worden?
27 juni 2014

Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Meest gelezen

Haarmasker met een kleurtje
24 november 2014
Het klonk ideaal: een superverzorgend masker dat tegelijk de kleur van je haar opfrist. Dát kon ik wel gebruiken om die eeuwig terugkerende grijze uitgroei iets te verdoezelen. Afgelopen weekend heb ik Oolaboo Color in Mask (kleur 'hot chocolat') gebruikt en dit is mijn ervaring: prima masker, maar je moet voor gebruik wel handschoenen aantrekken!
Lees verder

Geplukte/geen wenkbrauwen? De oplossing!
20 juni 2014

Lees verder

Speciale massage tegen rimpels. Werkt dat?
13 juni 2014

Lees verder